Tacogratäng med äpplepaj till efterrätt!

Super god Tacogratäng!

Jag har skrivit orginalreceptet men om ni vill ha de en aning nyttigare
gör som jag!

Ingredienser:

500g köttfärs (jag använder nöt)
3 pressade vitlöksklyftor (jag använder 1)
2 gula lökar
1 påse tacokrydda
1 burk krossade tomater (jag använder Icas pastasås med vitlök)
2 dl creamfraiche (jag använder minicreamfraiche)
200g philadephiaost
purjolök
riven ost

Gör så här:

Bryn köttfärsen, tillsätt vitlök och löken, kryddan och krossadetomater/pastasås.
Lägg i en ungsfast form.
Blanda ihop (mini)creamfraichen med philadephiaosten. Bred över köttfärsen.
Hacka purjolök och häll över samt strö över osten.
Grädda i ungnen i 20 min, 200 grader.

Servera med tacochips och en god sallad!

Äpplepaj med smuldeg!

Samma här, jag har skrivit orginalreceptet men om ni vill ha de lite nyttigare
gör som jag :)

Degen:

1/2 dl vetemjöl (fullkorn)
1 dl havregryn (fiberhavregryn)
2 msk socker
50 g margarin

Fyllning:

4-5 äpplen
socker
kanel

Gör så här:

Sätt ungnen på 225 grader, smörj en ungssäkerform.
Lägg (fullkorns)mjöl, (fiber)havregryn, socker och margarin i en skål,
finfördela till en gryningmassa. Kan få lägga till mer havregryn!
Skala och skär äpplena i skivor, lägg i formen.
Strö över socker och kanel efter behag och strö över smuldegen.
Låt stå i ugnen tills äpplena blivit mjuka.

Servera med en god vaniljvisp/vaniljsås eller glass!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0